Térburkolat

 

 

Ha izgalmat, látványt, ötletet szeretnénk a megépített kertbe vinni, akkor gondolnunk kell a térburkolatra. A sokszínű formavilág, amit a térburkolat adhat változatos, mi több, egyedi megjelenést biztosít kertünknek, környezetünknek, életterünknek.

Bármilyen térburkolatot választ, azzal tisztában kell lennie, hogy lerakás után az állandóan ott marad a későbbi változtatásra már nem sok lehetőség van.

Ám szerencsére a térburkolat gyártás ma már annyira sokszínű és változatos, hogy a kiválasztandó térkövek színének, formájának, anyagának, minőségének csak a képzelet és a pénztárca szabhat határt.

A térburkolat népszerűsége ma Magyarországon szinte verhetetlen, hisz minden szakszerűen megépített kertben, parkokban, sétáló utcákon, tereken találkozunk különféle színű, formájú térkövekkel.

Népszerűségük annak is köszönheti, hogy a térburkolat egy kis rést nyit a föld, a természetesség és az ember között, míg a betonozás teljesen elszigetel mindentől.

A térburkolat lehet: beton térkő, tégla, gyephézagos rács, terméskő stb.

A térburkolat lerakását a kertépítés függvényében nem mindegy, hogy milyen szakértelemmel végezzük el.

Egyrészről szükséges a térburkolat minőségi kialakítása, hogy az évek múlva se süllyedjen meg, másrészről olyan esztétikai igényeknek kell megfeleljen, ami az egész környezet összképét is meghatározza.

A térburkolat lerakásának meg vannak azok a technológiai lépései, amelyeket nem lehet sem elhanyagolni, sem kihagyni.

A lerakott térburkolatnak a díszítő funkció mellett esőelvezetőként is funkcionálnia kell, ezért szükséges legalább 1%-os esést kialakítani a megfelelő irányba, hogy akár nagyobb mennyiségű csapadékot is el tudjon vezetni.

A talaj előkészítésének minősége adja meg az egész lerakott felületnek a stabilitását és teherbíró képességét, hogy a későbbiekben gyalogosan használhassák, személygépkocsival vagy akár tehergépjárművel is rá lehessen hajtani.

A gyalogosnak szánt térburkolat legalább 4-5 cm vastagságú kell legyen, autóbeállóhoz  6-7 cm vastag térkő szükséges, míg a 8-10-12 cm vastagságú térkő akár tehergépjárműveknek is szánt burkolatra ajánlott.

Maga a térburkolat lerakása már művészetnek számít, főképp, ha a választott térkövekkel kreatív mintázatot, formát lehet kialakítani, ehhez pedig szükséges mind a gyakorlat, mind a szakértelem. A kertépítés utolsó lépéseinek egyike a térburkolat kialakítása, amivel gyakorlatilag megkoronázhatjuk a kert, az udvar, környezetünk látványvilágát.

Cégünk sok éves szakmai tapasztalata a garancia a térburkolat minőségi lerakásának, ami minden esetben egyezni fog a kert tulajdonosának ízlésével.

Keressen bennünket bizalommal!

Print Friendly, PDF & Email
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-content/themes/With_Rainbows/footer.php(1) : eval()'d code:1 Stack trace: #0 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-content/themes/With_Rainbows/footer.php(1): eval() #1 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-includes/template.php(722): require_once('/home/hitelorg/...') #2 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-includes/template.php(671): load_template('/home/hitelorg/...', true) #3 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-includes/general-template.php(76): locate_template(Array, true) #4 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-content/themes/With_Rainbows/page.php(35): get_footer() #5 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-includes/template-loader.php(98): include('/home/hitelorg/...') #6 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-blog-header.php(19): require_once('/ in /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-content/themes/With_Rainbows/footer.php(1) : eval()'d code on line 1