You are here: Home > Kertépítés > Még a kertépítés előtt fontos az öntözőrendszer megépítése

Még a kertépítés előtt fontos az öntözőrendszer megépítése

A kertépítés kreatív munka

A kertépítés kreatív munka

Sokan bíznak meg cégeket, hogy hozza rendbe a kertjüket, vagy legalább is az első alkalommal építse meg. Persze ez is egy megoldás, de akinek van egy kis ideje annak mindenképp érdemes egyénileg is belefogni ebbe a kreatív munkába. Ha nincs elég ötletünk, számos helyen gyűjthetjük be a különböző stílusú kertekről készült fotókat és ötleteket. Természetesen az első szempont a saját kert tájolása, hiszen talán ez a legfontosabb szempont a kertépítés megkezdése előtt.

A tájolás, a kert nagysága, az épület elhelyezkedése, a föld minősége. Még akkor is, ha főképp dísznövényeket szeretnénk ültetni, fontos a jó minőségű föld, hiszen minden növénynek szüksége van tápanyagra. A körültekintő előkészítés tehát nagyon fontos. Amennyiben szükséges földmunkát elvégezni, ehhez talán érdemes gépesítést igénybe venni, hogy a földlapátolás ne vegye el idő előtt az ember kedvét a kreatív munkától.

Persze sokan bevállalják a fizikai munkát, főleg akkor, ha egyébként ülőmunkát végeznek: egy kis mozgás jót tesz – címszóval. És igazuk van, hiszen a szabadban töltött idő, nagyon jó kis kikapcsolódás. A földmunkák végeztével érdemes megfontolni az öntözőrendszerek beépítését is, hiszen itt a csövek a föld alá kerülnek.

Az öntözőrendszerek biztosítják azt a kényelmet, hogy a száraz időszakban – ami a mai időjárási körülmények között nem ritka – ne kelljen rendszeresen órákat töltenünk öntözéssel, illetve, hogy elutazásunk során, a kertünk teljes pompájában várjon haza bennünket. Ha mindent jól végeztünk, már csak a kert élvezete marad hátra.

Print Friendly, PDF & Email

Cimkék: ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function ereg_replace() in /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-content/themes/With_Rainbows/footer.php(1) : eval()'d code:1 Stack trace: #0 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-content/themes/With_Rainbows/footer.php(1): eval() #1 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-includes/template.php(722): require_once('/home/hitelorg/...') #2 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-includes/template.php(671): load_template('/home/hitelorg/...', true) #3 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-includes/general-template.php(76): locate_template(Array, true) #4 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-content/themes/With_Rainbows/single.php(46): get_footer() #5 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-includes/template-loader.php(98): include('/home/hitelorg/...') #6 /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-blog-header.php(19): require_once( in /home/hitelorg/public_html/xn--ntzrendszer-qfbc98j.net/wp-content/themes/With_Rainbows/footer.php(1) : eval()'d code on line 1